maanantai 16. joulukuuta 2013

Mielenterveyskuntoutus

Mielenterveyskuntoutus


Tunnin aiheena on mielenterveyskuntoutus josta meidän pitää selvittää mitä se on, missä se tehdään, kuka sitä tekee ja mitä erilaisia keinoja, menetelmiä etenemismalleja on olemassa (miten tehdään).

Käsitteenä mielenterveyskuntoutus on ihmisille, jotka kärsivät mielenterveyden häiriöstä, se voi olla akuuttista tai kroonista
Sen tehtävänä on parantaa ihmisen selviytymistä arjesta oireiden kanssa sekä saada tunnetta oman elämänsä hallintaa myös yksi tärkeistä tavoitteista on pitää yllä tai parantaa yksilön työ- ja toimintakykyä sekä sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä.
Mielenterveyskuntoutuksessa pyritään tukemaan yksilön omia voimavaroja ja itsensä tuntemista omana kokonaisuutena, jotta arjessa selviytyminen onnistuu.

Mielenterveyskuntoutuksesta huolehtii kaupunki, joka tuottaa palvelun itse tai ostaa palvelua yksityiseltä palveluntuottajalta. Tukea voi myös saada erilaisten vertaistuen kautta, kuten yhdistykset ja seurat sekä eri kriisipuheluitten kautta.
Avire, carea, nuorten kriisipuhelin, Kela

Kuntoutus voi tapahtua moniammatillisilla työmenetelmillä, johon kuuluu monen eriammatin ihmisiä, se voi olla ryhmässä tai yksilönä tapahtuvaa (suunnitelma silti jokaisella oma.)
Menetelmä voi olla toiminnallista ja luovaa, vertaistukimaista, terapiaa, avohoitopalvelut, erilaiset kurssit, mutta sairaalahoitoon tullaan lääkärin lähetteellä.

Kotkan-Haminan alueen mielenterveyskuntoutuksen paikat
HAMINA
Psykiatrian poliklinikka, reutsinkatu 5
KOTKA
Mielenterveyskeskus, vesivallintie 20

Lasten ja nuorten psykiatrianpoliklinikka, kauppakatu 5B

Kymenlaakson keskussairaala
Yleissairaalapsykiatrian poliklinikka
Kotkantie 41

Kouvola
Palvelu tuotetaan ensisijaisesti kaupungin terveysasemilla

Kouvolan psykiatrian poliklinikka
Terveyskeskuspsykologi
Pyritään varaamaan aika yhden tai kahden viikon sisällä yhteydenotosta, ei vaadi lääkärin lähetettä.

Mitä on mielenterveys kokonaisuutena?

Miten ihmisestä huomataan, koska tarvitsee tukea ja kuntoutusta mielenterveydelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti